Στην αγαπημένη μας χώρα που ονομάζεται Ελλάδα, οι πάσης φύσεως και απόχρωσης «συγγραφείς» όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά δεν χάνουν και την ευκαιρία να εκθέτουν τις βαρυσήμαντες απόψεις τους όποτε τους δοθεί το βήμα και το μικρόφωνο (πάντα φυσικά με το αζημίωτο). Κανάλια, συστημικές φυλλάδες, ημερίδες και πάει λέγοντας, απ όλα έχει ο μπαξές.

 Οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι κάτι άλλο, ωστόσο χρησιμοποιούν την ιδιότητα του «συγγραφέα» ώστε να ικανοποιήσουν ευσεβείς πόθους και χρόνια απωθημένα. Τι θα ήταν όμως αν δεν ήταν «συγγραφείς», εδώ στο Καρτέλ έχουμε τις απαντήσεις.

Λένα Διβάνη: Η Λένα Διβάνη εκτός από συγγραφέας είναι και ακαδημαϊκός, το δεύτερο ελέγχεται, για το πρώτο ωστόσο όχι απλά διατηρούμε τις αμφιβολίες μας αλλά αν δεν υπήρχε ο Τσιτσόπουλος και η “Athens Voice” να τη λιβανίζουν νυχθημερόν θα νομίζαμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα. Αν ωστόσο δεχτούμε ότι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ συγγραφέας, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η γραφή της αναδίνει τόση πτωμαΐνη που οποιοδήποτε νεκροτομείο του κόσμου θα την προσλάμβανε. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε

Κώστας Κρομμύδας: Εδώ έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς οι φήμες ότι κάθε φορά που γράφει ένα βιβλίο ο Κωστής ένας επιμελητής ξεγοφιάζεται οργιάζουν. Ασφαλώς εμείς στο Καρτέλ δεν τις υιοθετούμε και τις αποδίδουμε στις κακές γλώσσες. Ο Κωστής ωστόσο υπήρξε και εξαίρετος ηθοποιός (μη γελάτε ρε), τον φανταζόμαστε να κάνει το ντουμπλάρισμα σε Γερμανική τσόντα ή Μεξικάνικη σαπουνόπερα  και μας πιάνει ρίγος. Bist du net!

Χρήστος Χωμενίδης: Στην αρχή λέγαμε να βάλλουμε στη συγκεκριμένη ενότητα τον Θανασάκη τον Χειμωνά αλλά είπαμε άστο το κακόμοιρο, μετά σκεφτήκαμε τον Αύγουστο Κορτώ αλλά μας έπιασε κόψιμο και υπεργλυκαιμία από τα πολλά σιροπιαστά κανταΐφια, τελικά στην κατηγορία «attention whore» της χρονιάς προκρίναμε την υποψηφιότητα του αρχιερέα της σαχλαμάρας που ονομάζεται Χρήστος Χωμενίδης. Αν εκτός από «συγγραφέας» δεν ήταν αυλικός  και σφουγκοκωλάριος της κάθε μικρής ή μεγάλης εξουσίας θα μπορούσε να ήταν εξαιρετικός μετρ σε πεντάστερο ξενοδοχείο, τι κακό δηλαδή έχει το Four Seasons;

Βίκη Τσελεπίδου: Την ξέρετε την κυρία; Εμείς πάντως για να πούμε την αλήθεια δεν την ξέραμε. Γεγονός είναι πάντως ότι το παλεύει. Μέχρι και στην ποιοτική Νεφέλη εκδίδει (εδώ γελάστε όσο θέλετε) και η γραφή της πάει κάπως έτσι: «Ναι, ναι κοιτάξτε, εμείς θέλαμε στην αρχή, αλλά ούτε αυτοί θέλανε να γίνει ο αγώνας, και μετά εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε, αλλά αυτοί θέλανε να συνεχιστεί, και εμείς είπαμε ότι θέλουμε και αυτοί είπαν ότι δεν θέλουνε και τελικά διακόπηκε, αυτό ακριβώς τίποτα άλλο». Όσοι καταλάβατε καταλάβατε καλά, αν η συγκεκριμένη κυρία δεν ήταν συγγραφέας θα μπορούσε ήταν η αντιπρόεδρος του Εδεσσαικού, αυτό ακριβώς τίποτα άλλo.

Υ.Γ: Προς αποφυγή κακόβουλων σχολίων και μηνύσεων να τονίσουμε ότι όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτό το άρθρο είναι φανταστικά και μη υπαρκτά, όπως άλλωστε και η σύγχρονή λογοτεχνία που παρουσιάζεται μόνο ως μια φαρσική πλεκτάνη σε ένα κόσμο φαντασιακού εγκλεισμού.

Leonid_Pasternak_-_The_Passion_of_creati

Τι θα ήταν αν δεν ήταν ''συγγραφείς''

Του Emmanuel Cunt