Τι θα γινόταν αν πραγματικά ο πλανήτης είχε υπερήρωες; Θα χρησιμοποιούσαν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, με μοναδικό αντίτιμο την ευγνωμοσύνη μας; Νομίζετε ότι θα ζούσαμε σε έναν κόσμο σαν αυτόν που μας πλασάρει η Marvel, η DC και τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο ; Έναν κόσμο γεμάτο από Υπερτέλειους και πανέμορφους ήρωες με εξωπραγματικές δυνάμεις που βοηθάνε την ανθρωπότητα για το ψυχή της μάνας τους, και αδίστακτους κακούς που το μόνο μέλημα τους είναι να καταστρέψουν την ανθρωπότητα;


Αυτό ακριβώς έρχεται να απαντήσει η καταπληκτική σειρά The Boys της Amazon που στηρίζεται στο ομώνυμο κόμικς του 2006. Σε έναν κόσμο σαν το σημερινό, η ύπαρξη υπερηρώων δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο θα την φανταζόμασταν. Ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν προσλάβει τους υπερήρωες και τους πουλάνε στο φιλοθεάμων κοινό σαν ποιόν τους. Τέλειοι , ατσαλάκωτοι και πατριώτες που σκέφτονται μόνο το καλό της χώρας και του πλανήτη και σώζουν γατάκια από δέντρα, αθώους πολίτες από απαγωγείς , αεροπορικά δυστυχήματα και τρομοκρατικές ενέργειες.


Μέχρι να κλείσουν όμως οι κάμερες. Γιατί πίσω από αυτές βλέπουμε το πραγματικό τους πρόσωπο . Εγωιστές, διεφθαρμένοι, ερωτευμένοι με τον εαυτό τους και την εικόνα τους, καταχράζονται τις δυνάμεις τους και την διασημότητα τους για προσωπικό τους όφελος, χωρίς να σκέφτονται εμάς τους κοινούς θνητούς .


Η ιστορία μας λοιπόν ξεκινάει όταν ο Χιούι , ένας απλός μεροκαματιάρης φιλιέται στην άκρη του πεζοδρομίου με την κοπέλα του. Εκείνη τη κακιά και αποφράδα όμως στιγμή περνάει σαν σίφουνας ο A-Train (μια εκδοχή του Flash) ΜΕΣΑ από την κοπέλα του και την κάνει σκόνη και θρύψαλα και όχι του Κορκολή. Ζητάει μια συγγνώμη σαν κύριος που είναι, και συνεχίζει ατάραχος την πορεία του. Ο Χιούι μένει ολίγον τι μλκς, βαστώντας τα χέρια της κοπέλας του στα δικά του χέρια (τα μόνα που του έχουν απομείνει, βλέπε τρέιλερ ).


Και ενώ ο Χιούι περνάει τις επόμενες μέρες του πενθώντας, και ψάχνοντας να βρει τρόπο να πάρει την εκδίκηση του από την διαβολική VOUGHT που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπερηρώων με τους πανίσχυρους Seven (οι εφτά πιο διάσημοι υπερήρωες της Αμερικής κάτι σαν Avengers ένα πράγμα ), έρχεται και τον συναντά ο Μπούτσερ.


Τι εστί Μπούτσερ; Μπούτσερ εστί ένας πρώην πράκτορας της CIA, (που θυμίζει λίγο στους τρόπους Τζακ Σπάροου με αναβολικά), μοναχικός πλέον καβαλάρης ο οποίος έχοντας χάσει και αυτός κάποιο δικό του πρόσωπο από κάποια παρόμοια παραπλήσια απώλεια των SEVEN, και συγκεκριμένα του αρχηγού τους, του Homelander (μια αδιανόητα απολαυστική εκδοχή του Superman, που ποτέ δεν ξέραμε ότι την θέλαμε, αλλά τελικά την έχουμε ανάγκη ), έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση και να καταστρέψει την VOUGHT, και ιδιαίτερα τον Homelander.


Μαζί ξεκινάνε, μαζεύουν συμμορία παρόμοια με τους ΔΕ ΚΟΠΑΝΟΙ του Κωνσταντίνου, αλλά στο πιο μπρουτάλ και στο πιο splatter, και προσπαθούν να αφανίσουν τους υπερήρωες με κύριο στόχο τους ΕΠΤΑ. Οι επτά σιγά σιγά αποδεκατίζονται, καινούριοι σούπερήρωες έρχονται να καλύψουν το κενό τους, μια εκ των οποίων είναι και η Starlight, μια εικοσάχρονη σουπερήρωας από ένα μικρό χωριό σαν το Κολοκοτρονίτση του Πώποτα της Αμερικής που όταν βλέπει τη σαπίλα και τη διαφθορά που υπάρχει στους ΕΠΤΑ αποφασίζει να.... ΩΩΩΩΩπα. Δεν λέω άλλα. Θα σποιλεράρω, και δεν θέλω να χαλάσω τη σειρά σε όσους δεν την έχουν δει.


Όταν βλέπεις σκηνές με διαμελισμένες φάλαινες, δελφίνια που επικοινωνούν με υπερήρωες, ήρωες που προσπαθούν να εξοντώσουν χαρακτήρες με όπλο το υπερμεγεθυμένο πέος τους, και όταν κάθε δέκα με είκοσι λεπτά η οθόνη γεμίζει αίματα πιο πολλά και από το βίντεο κλιπ του Κώστα Κούντου (βλέπε ''Αίματα'' Κώστας Κούντος youtube με ευχαριστείτε αργότερα ) χυμένα μυαλά και διαμελισμένα άκρα , τότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω περαιτέρω για το πόσο fucked up είναι αυτή η σειρά.


Το The Boys είναι μια πανέξυπνη προσέγγιση του χιλιοειπωμένου θέματος των υπερηρώων, πολύ πιο ρεαλιστική, ξεκαρδιστική, κάφρικη και σατιρική ως προς όλες τις ταινίες με superheroes που έχουν βγει μέχρι σήμερα, αλλά και του γενικότερου star systerm της Αμερικής και των αξιών της. Το the boys έχει βγάλει ήδη δυο σεζόν , και το 2021 θα έχουμε την πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν.
Βαθμολογία: 9 στα 10

51XFvwPGDWL._AC_.jpg
the-boys-set-visit-interview-eric-kripke

''THE BOYS''

του Αλέξανδρου Πετρόχειλου