Ένας λευκός αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών στο New Jersey σκοτώνει κατά λάθος με το αυτοκίνητο του έναν δεκαπεντάχρονο μαύρο. Τι συμβαίνει ωστόσο όταν ένα κοινό περιστατικό hit and run αποκαλύψει από κάτω τις βαθιά ριζωμένες φυλετικές διακρίσεις και χωρίσει για μια ακόμα φορά τη χώρα στα δύο; Η απάντηση δίνεται στα «Εφτά δευτερόλεπτα» που με ευαισθησία, ευθυκρισία και ενοχλητικό ρεαλισμό προσπαθούν να ρίξουν φως στα πιο βαθιά σκοτάδια του υποσκάπτοντα ρατσισμού.

Πρωταγωνιστές οι χαροκαμένοι γονείς του παιδιού, οι αστυνομικοί της δίωξης που συγκαλύπτουν το συνάδελφο τους εξαφανίζοντας όλα τα στοιχεία αλλά και τους μάρτυρες- όταν τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν- καθώς και μια μαύρη αλκοολική εισαγγελέας μαζί με έναν λευκό ντετέκτιβ που επιδιώκουν ενάντια σε όλα τα προγνωστικά τη δικαίωση του θύματος αλλά και τη δικαίωση εκείνης της Αμερικής που θέλει να εξαλείψει τις διακρίσεις και να καταστήσει όλους τους πολίτες της ίσους ενώπιον του νόμου.

Η σειρά κινείται πέρα από τα όρια ενός άρτιου δικαστικού δράματος, εμβαθύνει στη διαχείριση του πένθους, τους οικογενειακούς δεσμούς, τον κομφορμισμό των λευκοκρατούμενων προαστίων, το οικοσύστημα της διαφθοράς αναδεικνύοντας όλες τις παθογένειες και τις ανισότητες πάνω στις οποίες είναι δομημένη η σύγχρονή Αμερική.

Όλα αυτά υποστηριζόμενη από μια υποδειγματική παραγωγή στημένη πάνω στον καμβά του κρύου και χιονισμένου New Jersey, προσπαθεί διαπεράσει την κρούστα του παγετού πάνω στην οποία αφέθηκε να ξεψυχήσει αβοήθητο ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.

Βαθμολογία: Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος θα τη μισήσει…

MV5BNzZiN2E4NTAtNWJlOC00ODA0LTgzODQtNGZk
GG.jpg

Του Αχιλλέα Σωτηρέλλου