Είναι η χρονιά που ο κόσμος βιώνει έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κλυδωνισμούς της ιστορίας του. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα κλατάρει λόγω του υπερδανεισμού, η Lehman Brothers βάζει λουκέτο, άνθρωποι πετιούνται εν μια νυκτί στο δρόμο. Σε αυτή την τρικυμία- στην οποία η Ελλάδα θα βρεθεί στη δυσκολότερη θέση- το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλείται να σώσει το καράβι από τις ξέρες έχοντας στο τιμόνι του έναν από τους πιο ικανούς και ευφυείς καπετάνιους, τον Ντόμινικ Στρος Καν ο οποίος παράλληλα βλέπει τη δημοφιλία του για την ανάληψη της Γαλλικής προεδρίας να αγγίζει το εξήντα τοις εκατό. Όλα αυτά μέχρι την Δεκάτη Τετάρτη Μαίου, όταν η είδηση για τον βιασμό μιας καμαριέρας στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Σοφιτέλ (Γαλλικών συμφερόντων) της Νέας Υόρκης θα προσυπογράψει το τέλος της πολιτικής του καριέρας…
Τι μπορεί να συμβεί όμως όταν μια φτωχή μετανάστρια χωρίς κυριολεκτικά στον ήλιο μοίρα κατηγορεί τον όγδοο πιο ισχυρό άνθρωπο του κόσμου για σεξουαλική επίθεση; Αυτές τις απαντήσεις καλείται να δώσει το ντοκιμαντέρ «Σουίτα 2806» εξετάζοντας όλες τις ταξικές και φυλετικές παραμέτρους σε μια εποχή που το κίνημα Me too δεν υπήρχε καν (κάποιοι υποστηρίζουν πως η πολύκροτη υπόθεση απετέλεσε τον προάγγελο του). 


Καθώς ένα δικαστικό και πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται σε δημόσια θέα με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα πολιτικής πλεκτάνης και την ενάγουσα να παρουσιάζεται ως θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης μια πολύ πιο ενοχλητική αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια, αυτή της κουλτούρας του βιασμού που κυριαρχεί τόσο στη Γαλλική πολιτική σκηνή όσο και στην ίδια την κοινωνία. 


«Δεν την ενδιέφερε η ύπαρξη γυναικών γύρω του αφού γνώριζε ότι για κείνον σημασία είχε μόνο αυτή που παντρεύτηκε», εκμυστηρεύεται συνεργάτης του για το άλλοθι που του παρέχει η γυναίκα του, γνωστή παρουσιάστρια, Αν Σινκλαίρ. Μια παραδοσιακή πατριαρχική φόρμα δηλαδή που παρουσιάζει το γυναικείο φύλο ως σκεύος ηδονής για να δικαιολογήσει την απιστία. «Της ήταν πιστός με τον τρόπο του», θα υπερθεματίσει αδερφικός φίλος του. 


Κι όμως πια είναι η μοίρα των υπόλοιπων αόρατων γυναικών σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας και ηδονισμού; Η Πιρόσκα Νάκγι διέλυσε το γάμο της και έχασε τη δουλειά της στον οργανισμό μετά από ανάλογες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο θύτη. Η νεαρή δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν τραυματίστηκε αμετάκλητα. Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, εν ολίγοις, στη σουίτα 2806 δεν απετέλεσαν ένα μεμονωμένο περιστατικό  αλλά την κορυφή του παγόβουνου… 


Βαθμολογία: Me too 

AAAABXlUV2S3yd2r3kLuEpPoRa6uNqyplT3J4IcJ
AAAABQZwTljYreivKLTlKXETagM2Z5kKqQ9VD004

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου