«Οι μητέρες μας» είναι ένα φιλμ από τη Γουατεμάλα που έχει χρηματοδοθεί εξ ολοκλήρου από τους Βέλγους καθώς αν το κάνανε μόνοι τους δεν θα είχαν λεφτά ούτε για την κλακέτα. Πρόκειται για ένα καλογυρισμένο αλλά εντελώς clean cut δράμα που θα μπορούσε μια χαρά να διδάσκεται σε σχολές κινηματογραφίας αλλά όχι και να συγκινήσει κάποιον απαιτητικό θεατή.

 

Στα της υπόθεσης ένας νεαρός ιατροδικαστής ταυτοποιεί τα πτώματα των αγνοούμενων από την στρατιωτική χούντα, που κυβέρνησε τη χώρα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, όταν μια υπόθεση τον φέρνει πιο κοντά στο να εντοπίσει τον αγνοούμενο αντάρτη πατέρα του που ποτέ δεν γνώρισε.

 

Υποτονικό και κινούμενο σε ρηχά συγκινησιακά νερά, με νωχελικές έως κακές ερμηνείες σώνεται μάλλον από τη μικρή διάρκεια του που δεν αφήνει τον θεατή να βαρεθεί αλλά και τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που προσφέρει σχετικά με έναν εμφύλιο (από τους αμέτρητους που χρηματοδότησαν οι μπρούκληδες στην κεντρική Αμερική) που οι περισσότεροι στην Ευρώπη αγνοούν.

Εν κατακλείδι για ένα ράθυμο, καθαροδευτεριάτικό απόγευμα δεν αποτελεί κακή πρόταση  αλλά από την άλλη αν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε απλά προσπεράστε το…

 

Βαθμολογία: Βάση

''Οι μητέρες μας''

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου