Το «Kingdom» είναι μια Κορεάτικη σειρά εποχής με ζομπι και αυτό από μόνο του είναι ένας καλός λόγος για να τραβήξει την προσοχή σου. Καθώς ο Αυτοκράτορας της χώρας παραμένει σε καραντίνα χτυπημένος από μια άγνωστη ασθένεια, η φατρία του καταδυναστεύει και τρομοκρατεί το λαό που ψοφάει της πείνας, το ίδιο που κάνει και τώρα δηλαδή ο σύντροφος Κιμ-Γιόνγκ Ουν αποδεικνύοντας ότι κάποιες αξίες είναι και παραμένουν διαχρονικές. Αλίμονο όμως, ο διάδοχος του θρόνου απειλείται από την έγκυο ερωμένη του πατέρα του που αν γεννήσει αγοράκι χάνει όχι μόνο την πρωτοκαθεδρία αλλά και όλα του τα προνόμια. Παραγκωνισμένος ήδη από την κάρχια και τους αυλικούς της που του απαγορεύουν την πρόσβαση στον άρρωστο πατέρα του, ξεκινάει να βρει στην ενδοχώρα τον τελευταίο καταγεγραμμένο γιατρό στα αρχεία που τον είχε εξετάσει υποψιαζόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά.

Και η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, αφού ο πατέρας του είναι φορέας μιας πανδημίας που εξαπλώνεται ραγδαία μετατρέποντας τον κόσμο σε ζόμπι καθώς το κλειδί του μυστηρίου κατέχει ο εξαφανισμένος ιατρός. Γρήγορα όλο το βασίλειο μετατρέπεται σε μπουρδέλο, με τους νεκραναστημένους χωρικούς να κατασπαράζουν τους ευγενείς και τους τοπικούς προύχοντες και οι τελευταίοι  τρέχουν για να σωθούν με το σκατό στην κάλτσα. Ωστόσο η όποια πολιτική και κοινωνική αλληγορία χάνεται σε ένα ανερμάτιστο σενάριο που μπλέκει τους τοπικούς μύθους και παραδόσεις με τη χολιγουντιανή παραφιλολογία.

Παρά την άρτια παραγωγή, τις εξαιρετικές ερμηνείες και τα καθηλωτικά εφέ. Η εξέλιξη κουράζει γρήγορα αφήνοντας το σπλάτερ να παραπέμπει σε μια βελτιωμένη δαγκεροτυπία  Ρομέρο χωρίς την πρωτοτυπία και την underground αισθητική του. Αν από την άλλη βέβαια θες να δεις νεκραναστημένα σαπάκια να κυνηγιόνται και να σκίζει ο ένας τις σάρκες του άλλου εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας καθώς, με τον Κούλη για αρχηγό, προετοιμάζεσαι για τον επόμενο Αρμαγεδόνα. Σίγουρα έχεις πέσει στη σωστή σειρά…

 

Βαθμολογία: Καφρίλα

''KINGDOM''

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου