Καλό και χρυσό το weird wave αλλά το βαρεθήκαμε. Πέρασε η μπογιά του. Μας κουράσανε οι ανωμαλίες του Λάνθιμου και κάθε τι κακέκτυπο του. Δεν θέλουμε άλλες ασεξουαλικές, κακάσχημες, λεσβίες με πατομπούκαλα να τα ξύνουν σε παραλίες. Κύριοι του Ελληνικού σινεμά έχετε να προτείνετε κάτι καινούργιο; Προφανώς και όχι, διότι ο χαζοβιόλικος ελιτισμός σας πάσχει από την πιο σοβαρή δομική νόσο. Αυτή που ονομάζεται έλλειψη σεναρίου και πρωτότυπων ιδεών. Και επειδή δεν γουστάρουμε να ασχολούμαστε άλλο μαζί σας πήγαμε κατά Ινδία μεριά αφιερώνοντας τη σημερινή κριτική μας σε μια σειρά ύμνο πάνω στο καλοστημένο σενάριο.

«Ιερά παιχνίδια» το όνομα και ήρωας ένας παραγκωνισμένος χαμηλόβαθμος αστυνομικός που τρώει το μπούλινγκ της αρκούδας από τους ανωτέρους του επειδή προσπαθεί να παραμείνει τίμιος. Μέχρι που τον παίρνει τηλέφωνο ο μεγαλύτερος μαφιόζος της χώρας για να τον προειδοποιήσει για ένα επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Εκείνος μέσω της κλήσης τον εντοπίζει και κινεί γη και ουρανό για να τον συλλάβει. Μόνο που δεν τον πιάνει ζωντανό διότι ο μάγκας τινάζει τα μυαλά του στον αέρα παίρνοντας μαζί όλα τα μυστικά του.

Και αν σε μια σοβαρή χώρα ο εντοπισμός του θα προήγαγε τον φίλο μας σε διοικητή, στη διεφθαρμένη Ινδία τίθεται σε διαθεσιμότητα καθώς όλοι οι υψηλόβαθμοι είναι μπλεγμένοι με τις βρομοδουλειές του νονού. Μέχρι που με τη βοήθεια μιας πράκτορα της RAW (Ινδικές μυστικές υπηρεσίες) αποφασίζει να λύσει μόνος του τους γρίφους και να αποτρέψει το επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ξαναλέω, σενάριο! Το πιάσατε κύριοι, πλαισιωμένο από την Ινδική τεχνοτροπία διότι όταν έχεις ένα Μπόλιγουντ από πίσω τα πάντα σου φαίνονται παιχνιδάκι. Ηθοποιάρες, παραγωγή για Όσκαρ, στιβαρή αψεγάδιαστη σκηνοθεσία.  Εν κατακλείδι, ένα νουάρ, γκανγκστερικό οδοιπορικό στους μαχαλάδες της Βομβάης αλλά και την υψηλή κοινωνία με ευθείες αναφορές στο ρατσισμό, τις κάστες, τον κοινωνικό ιστό εν γένει που συνθέτει αυτή την τόσο αντιφατική χώρα.

Βαθμολογία: Μπράβο ρε αλάνια!

81I4ISmk1IL._SL1500_.jpg
sacredgames-180.jpg

ΙΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου