Γαλάζιος πλανήτης έτος 516.000 π.χ.

    Οι  σταγόνες που έσταζαν από το χείλος της σπηλιάς κι έμοιαζαν με τα δάκρυα στα μάτια του ή με τις στάλες ιδρώτα στο κορμί του την περίοδο της ζέστης, μετασχηματίζονταν σε κωνοειδείς παγοκρυστάλλους. Αγουροξυπνημένος ο Χόμο Ες έβλεπε τις χιονονιφάδες να στρώνουν  το κατάλευκο χαλί τους και την ανάσα του να δημιουργεί αυτό το συννεφάκι που έμοιαζε με την ομίχλη γύρω του. Πυκνά σκούρα σύννεφα στο ουρανό δεν άφηναν την παραμικρή ελπίδα στον ήλιο.

«Πρέπει να μετακινηθώ» σκέφτηκε και βαριεστημένα πήγε στην λίμνη να πλυθεί.

  Αντικρίζοντας το πρόσωπό του στην ήρεμη επιφάνειά της και μη ξέροντας  ότι είχε μέσα του το FOXP2, το γονίδιο που αφορά την ικανότητα της ομιλίας, μια λέξη αναπήδησε στο μυαλό του: νερό ή aqua ή water.

Από ένστικτο ακολούθησε  το  ποτάμι και βλέποντας τεράστιους κορμούς να επιπλέουν και ν’ ακολουθούν  τη ροή του, σκάλισε έναν, μπήκε μέσα και πλοήγησε συνεχίζοντας το ταξίδι του με φουρτούνες, καταιγίδες και τυφώνες.

Γαλάζιος πλανήτης έτος 5000 π.χ.

  «Μα τον Ποσειδώνα ή τον Νεπτούνους» , σκέφτηκε ο Χόμο άγρο Ες, που ΄χε αλλάξει τ΄ όνομά του λίγα χρόνια πριν.

«Αν σκάψω δίπλα στο ποτάμι το νερό του θα ποτίσει τα χωράφια μου, δε θα περιμένω να βρέξει!»Χρειαζόταν όμως χέρια γι αυτό κι έτσι ερωτεύτηκε μια κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά, έκανε παιδιά μαζί της και συνειδητοποίησε ότι το αίμα νερό δε γίνεται.

Κι έβαλε το νερό στ’ αυλάκι.

Γαλάζιος πλανήτης έτος 1900 μ.χ.

  Σαν υπνοβάτης ο Ρούντολφ Ες, που τον βάφτισε σε κολυμπήθρα ο Χέρμαν Μπροχ, περίεργος κι επαναστάτης, ανακάλυψε ότι το ύδωρ  αποτελείται από δύο μόρια υδρογόνου κι ένα οξυγόνου (H2O). Και χάρηκε.

Γαλάζιος πλανήτης έτος  1940 μ.χ.

Ο  Ες Ες  θεώρησε ότι ο Χόμο Ες είναι κατώτερός του κι έφτιαξε την υδρο-γονοβόμβα!

Γαλάζιος πλανήτης έτος 2018 μ.χ.

Σαν τα δάκρυα του Χόμο Ες  λιώνουν οι πάγοι στους  πόλους και πολλοί πληθυσμοί  λένε το νερό νεράκι.

 

 

Έτος 3100 μ.χ . Γαλάζιος πλανήτης;

earth.jpeg

Γαλάζιος πλανήτης

του Βαγγέλη Τσοτρίδη