Η Ινδία αποτελεί την πιο επικίνδυνη χώρα για να ζει μια γυναίκα, καθημερινά στην ύπαιθρο και τις μητροπόλεις διαπράττονται δεκάδες βιασμοί με ελάχιστους από αυτούς να καταγγέλλονται στις αρχές και ακόμα λιγότερους να εξιχνιάζονται, εντούτοις μια τέτοια υπόθεση κατάφερε να συνταράξει όχι μόνο την Ινδική κοινωνία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο σπάζοντας αυτό το εφιαλτικό ταμπού και τοποθετώντας το στο διεθνές προσκήνιο. Πρόκειται για τον περίφημο βιασμό μιας φοιτήτριας στη συνοικία Nirbaya όπου σκληρότητα του συγκλόνισε ένα έθνος θα λεγε κανείς εξοικειωμένο με αυτή την μάστιγα.

Το Delhi crime αποτελεί ίσως την πιο πιστή κινηματογραφική αναπαράσταση αυτής της υπόθεσης, ξεκινώντας από το καθεαυτό γεγονός και ακολουθώντας την έρευνα των αρχών, μένοντας πιστό στα πραγματικά στοιχεία, για την εύρεση των ενόχων. Καθώς μια κοινωνία, τυφλωμένη από την οργή της, ρίχνει το ανάθεμα στις αστυνομικές αρχές και οι κάθε λογής πολιτικάντηδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός παντοιοτρόπως.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο οι αστυνομικοί είναι οι πραγματικοί ήρωες προσπαθώντας στα πλαίσια ενός διεφθαρμένου και κακοπληρωμένου σώματος να φέρουν στο φως την αλήθεια και τους αμετανόητους ενόχους.

Μια γροθιά στο απόστημα των γυναικοκτονιών όπου οι θύτες μεταχειρίζονται τα εύκολα στερεότυπα για δικαιολογήσουν το έγκλημα τους μέσα στους κόλπους μιας βαθιά φτωχοποιημένης και συντηρητικής κοινωνίας. Το Delhi Crime προσπαθεί να βρει τις αιτίες, έστω και αν συχνά αυτές θίγονται ακροθιγώς, πίσω από ένα φαινόμενο που μαστίζει την Ινδική κοινωνία…

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου