Γνωρίστε τον Γιώργο Χουλιάρα, ο Γιώργος είναι πρόεδρος της εταιρείας συγγραφεών και συνιδρυτής του ανυπόληπτου λογοτεχνικού περιοδικού «Χάρτης». Δύο δραστηριότητες καθόλου μεμπτές…ή μήπως όχι. Η νέα λίστα χρηματοδοτήσεων του αμαρτωλού Υπουργείου Πολιτισμού για το χώρο των «Γραμμάτων» μαρτυρούν άλλα. Ο Γιώργης που λέτε τσέπωσε 23.000 ευρώ για λογαριασμό της «Εταιρείας Συγγραφεών» και- άκουσον άκουσον- 30.000 ευρώ (!!!) για το λογοτεχνικό περιοδικό «Χάρτης» του οποίου τα λειτουργικά έξοδα είναι μηδαμινά όπως και η συνεισφορά του στο χώρο των γραμμάτων! Γιατί; Γιατί μπορεί. Στο Ελλάντα ζούμε άλλωστε…

Κοντολογίς, η λίστα των «πετσωμένων» επιδοτήσεων στο χώρο των γραμμάτων αποτελεί ένα ακόμα μικρό σκάνδαλο. Πάμε παρακάτω. 5000 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν στην «πανελλήνια ένωση κριτικών κινηματογράφου», ο κινηματογράφος βέβαια δεν έχει σχέση με το βιβλίο και κάθε δράση χρηματοδοτείται από άλλο ταμείο. Ε και; Στην Ελλάδα δεν ζούμε είπαμε. Τσανακογλείφτες, αλλαξοκώληδες και παρατρεχάμενοι μασαμπουκώνουν τα λεφτά μας χωρίς αιδώ. Γιατί; Γιατί μπορούν είπαμε…

Το επιβεβαιώνουν και τα 20.000 ευρώ που δόθηκαν στην θεατρική ομάδα Anima. Προσοχή, ξαναλέμε πως οι δράσεις στο χώρο του Κινηματογράφου και του Θεάτρου δεν χρηματοδοτούνται από το ταμείο για την ενίσχυση των «Γραμμάτων». Επομένως οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις δεν είναι μόνο παράτυπες αλλά αποτελούν σκάνδαλο!

Στην Ελλάδα βέβαια που μια καντηλανάφτισα φωτογραφίζεται στην Ακρόπολη με συνολάκια συνοικιακής βιοτεχνίας και δηλώνει υπουργός πολιτισμού τίποτα δεν αποτελεί σκάνδαλο. Ας σημειώσουμε εδώ πως από τη λίστα δεν απουσιάζουν οι γνωστοί «πολιτιστικοί σύλλογοι» της «Κάτω Μακρινίτσας». Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια τελευταία ματιά.

«Εταιρία φίλων του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας Τσάτσου» (11.000 ευρώ), «Εταιρία Φωκικών μελετών» (4000), Σύλλογος των απανταχού Οξυλιθιωτών Ο Ευαγγελισμός (3000). Και πάει λέγοντας….

Εμείς βέβαια σαν Καρτέλ να τους ευχηθούμε να είναι καλοφάγωτα. Και στην υγειά πάντα του Έλληνα μαλάκα φορολογούμενου…

195371610_1257031201378638_8254838581308

Το Μεγάλο Φαγοπότι Volume 2

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου