Χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος στα «Γλυκά Νερά» το αγαπημένο μας παλιατσάκι της ανυπόληπτης «Καθημερινής» Τάκης Θεοδωρόπουλος γράφει σε μια αποστροφή του λόγου του «είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με την εισαγόμενη εγκληματικότητα». Γενικώς ο παππούλης το έχει με το να προτρέχει και να προπορεύεται των εξελίξεων έστω και αν τις περισσότερες φορές πάει συστημένος στον κουβά.

Θυμηθείτε την περίπτωση Ινδαρέ που μέσα στην ιδεοληπτική ντάγλα του έβγαλε τα παιδιά του γνωστού σκηνοθέτη «αναρχοκουμούνια» και «καταληψίες» υιοθετώντας απλά το δελτίο τύπου της αστυνομίας (αποδείχτηκε πως δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την κατάληψη ούτε με το χώρο). Ακολούθησαν παρόμοιες τοποθετήσεις για την αστυνομική βία σε Κυψέλη και Νέα Σμύρνη έστω και αν διαψεύστηκε πανηγυρικά αλλά αυτό ουδεμία σημασία έχει στο ταραγμένο του μυαλό ακόμα και αν η διασπορά των fake news θα έκανε τον έτερο σαχλαμάρα Σάκη Μουμτζή να κοκκινήσει.

Θα ρωτήσετε εύλογα τι καθόμαστε και ασχολούμαστε- ως κατά βάσιν λογοτεχνικό περιοδικό- με την περίπτωση αυτού του ταλαίπωρου. Η αλήθεια είναι πως η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν φτωχή σε θεματολογία και έπρεπε να βγει η ύλη, από την άλλη ο Τάκης της καρδιάς μας το παίζει και λογοτέχνης (μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!). Θα μου πείτε εδώ το παίζει η Διβάνη και ο Θανασάκης αυτός θα απείχε.

Θυμάμαι κάποτε μια επιστολή του Κιμούλη που τον γλένταγε με το «βαμβάκι» κλείνοντας με το επιμύθιο «συγγνώμη κύριε ποιος είστε;». Φυσικά έξω από τους κύκλους του αστικού Δελφινάριου που ο ίδιος αποκαλεί «τάξη του» ελάχιστοι μάλλον θα έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν μαζί του. Βλέπετε ο Τάκης εκτός από γραφικός είναι και σκατόψυχος, το επιβεβαιώνουν οι ανά τακτά διαστήματα επιθέσεις του ακόμα και σε ομοϊδεάτες του όπως ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής.

Το γεγονός δε γιατί συνεχίζει να αρθρογραφεί στην «Κ» ή πως ξέφυγε από το «Μακελειό» για κρατάει παρέα στον συμπαθή Δαραβίγκα το εξηγήσαμε πριν. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και οι πλατινένιες επιφυλλίδες της Δεξιάς πολυκατοικίας…

Concrete

Τάκης Θεοδωρόπουλος

30 χρόνια επιτυχίες!

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου