Είναι γεγονός ότι στην εποχή που ζούμε η κακοποίηση των εννοιών γεννά αυτόκλητους σωτήρες έτοιμους να κατακεραυνώσουν κάθε τι που υπερβαίνει την αντίληψη τους στο όνομα μιας ασαφούς πολιτικής ορθότητας. Έτσι γεννιούνται διάφορες «κινηματικές» παραφυάδες που ουσιαστικά ακυρώνουν τόσο με τη στάση τους όσο και με τα μέσα που μεταχειρίζονται τον σκοπό τον οποίο τάχα μου υπηρετούν.

Πολύ σάλο ξεσήκωσε η ανάρτηση μας περί «βραβείων εμμηνόπαυσης», μεταξύ μας πολύ κακό για το τίποτα αλλά επειδή στο δημόσιο λόγο πρέπει να υπάρχει και αντίλογος ας ξεκαθαριστούν τα αυτονόητα. Η χειρότερη παγίδα για μια ας την χαρακτηρίσουμε «ασθενέστερη» ομάδα είναι η θυματοποίηση, ελάχιστους μάλλον ενοχλεί ότι στην  καθομιλουμένη η γυναίκα αποκαλείται κατά κόρον «αδύναμο φύλο» αλλά ξαφνικά όλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους όταν ένα ποστ καταρρίπτει τις υποκριτικές ευαισθησίες τους.

Αν προσωπικά δεν θεωρούσαμε τις γυναίκες κοινωνικά ισάξιες και ισότιμες δεν θα προβαίναμε σε ένα τέτοιο σχόλιο, αντιστοίχως για τους γκέι, τους μαύρους, τους μετανάστες μάλλον θα σηκώναμε την φτερούγα του υπερπροστατευτισμού ουσιαστικά επικυρώνοντας και επιβεβαιώνοντας ένα υποδεέστερο στάτους για να διατηρήσουμε το safe zone στο οποίο κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν για λόγους συνειδητής και συχνά υποσυνείδητης εκμετάλλευσης.

Δεν θα μακρηγορήσω ωστόσο περεταίρω ούτε θα αναλωθώ σε θεωρητικές και εννοιολογικές διευκρινίσεις. Αντιθέτως θα μιλήσω με πιο πρακτικούς όρους. Ας πάνε οι υπέρμαχοι των πάσης φύσεως κοινωνικών ευαισθησιών σε ένα μπαρ και ας ακούσουν μια αντροπαρέα να κομπάζει για γυναίκες τρόπαια, προσωπικά γνωρίζω αρκετούς υπέρμαχους τέτοιων θεωρητικών αφορισμών που θα είναι οι πρώτοι που θα υπομειδιάσουν.

Αφήστε κάποιοι λοιπόν τη σάτιρα έξω από τις υποκριτικές ευαισθησίες σας και αποδείξτε έμπρακτα με τη στάση ζωή σας τις απόψεις σας χωρίς «χαρακτηρισμούς» και διαδικτυακά λιντσαρίσματα…

UnPC_edited.jpg

Πέρι Σεξισμού

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου