Αγαπημένο μου κωλοκράτος, κάθισα και αυτή την πρωτοχρονιά και έβγαλα τον ισολογισμό από τα βιβλία που πούλησα μέσα στο έτος, να μη στα πολυλογώ είχα ένα κέρδος γύρω στα διακόσια ευρώ, μαύρα, κατάμαυρα διότι σαν συγγραφέας δεν καταδέχομαι να σου χαρίσω ούτε τσακιστή δεκάρα. Θεωρώ μάλλον τον εαυτό μου από τους λίγους και τυχερούς συγγραφείς που δεν μπαίνουν μέσα εκδίδοντας ένα βιβλίο, κι αυτό όχι γιατί πουλάω τρελά, αλλά διότι δεν μπλέκω με εκδοτικούς νταβάδες και απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, από τους οποίους ειρήσθω εν παρόδω δεν μου προσφέρεις την παραμικρή προστασία… 


Αγαπημένο μου κωλοκράτος, το γνωρίζω ότι ως συγγραφέα με θεωρείς βάρος, παράσιτο και ανεπιθύμητο, βλέπεις δεν είμαι από εκείνους τους ατάλαντους παρατρεχάμενους που το παίζουν «συγγραφείς» για να μεταπηδάνε από το ένα κόμμα στο άλλο. Να σου πω όμως και’ γω την αλήθεια τα αισθήματα που τρέφουμε είναι αμοιβαία, εν προκειμένω στα μάτια μου είσαι μια παρασιτική μηχανή αργόσχολών που υποβιβάζουν καθημερινά τον πολιτισμό συντηρώντας παράλληλα μια μιντιακή φαιδρότητα παραπέμποντας σε έναν αισθητικό μετα-Μεσαίωνα…


Αγαπημένο μου κωλοκράτος, πριν κλείσω να σου υπενθυμίσω ότι εν αντιθέσει με- όχι απαραίτητα πλούσια- αλλά σοβαρά κράτη δεν έχεις καμία γαμημένη επιτροπή ή υπηρεσία που να χρηματοδοτεί τους συγγραφείς, δεν διαθέτεις κανέναν φορέα που να τους προβάλλει στο εξωτερικό. Το μόνο που έχεις είναι μια ΟΣΔΕΛ της πλάκας την οποία την έχεις στελεχώσει με τσανακογλείφτες και παρατρεχάμενους. Γι’ αυτό και ονομάζεσαι Ελληνικό!
Αγαπημένο μου κωλοκράτος, ακόμα και τα βραβεία που έχεις θεσπίσει αποτελούν ένα τέμενος αταλαντοσύνης, αυτογελοιοποίησης και τραγελαφικών παρασκηνίων, σε βαθμό που οι στοιχειωδώς σοβαροί συγγραφείς να τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. 


Αγαπημένο μου κωλοκράτος μη φανταστείς ωστόσο ότι στα γράφω όλα αυτά με οργή, έχω μάθει να διασκεδάζω πλέον με την ανεπάρκεια σου, την αισθητική σου, τον αναλφαβητισμό σου και τα καραγκιοζιλίκια σου. 
Γι΄αυτό θα σου ευχηθώ να έχεις και φέτος μια όμορφη, παρασιτική χρονιά…. 

1f7d2b18947e1b3e53ee-1428191469.jpg

Αγαπημένο μου Κωλοκράτος

του Αχιλλέα Σωτηρέλλου